Naranča je plod drveta naranče koja može narasti do visine od 9 metara. Ako su klima i uvjeti dobri, drvo će rađati plodove 50 do 80 godina. I to u izobilju.

Smatra se da je porijeklo naranče istočna Indija, južna Kina ili Vijetnam. Rimljani su uzgajali voćnjake naranči u sjevernoj Africi kako bi snabdjevali Mediteran a biljka se uskoro proširila na Libiju i Maroko. Trgovina narančama urušila se propašću Rimskog Carstva i obnavlja se tek početkom 11. stoljeća. Primat je tada imala seviljska naranča (Seville) tj. gorka naranča. Naranča koju većina nas poznaje, slatka naranča, uzela je primat tek 400 godina poslije.

Korica naranče, sušene ili svježe, popularan je sastojak mnogih gineva. Obično, Sevilla, gorka naranča koristi se u sušenom obliku, dok se korica slatke naranče koristi svježa. U proizvodnji većine gineva koristi se sušena korica naranče, možda, zbog vremena kada je bilo moguće nabaviti samo sušenu verziju ploda.

U Hrvatskoj, barem po našem saznanju, ne postoji proizvodnja sušene korice naranče ili limuna. Zbog toga, ali i činjenice da je u Hrvatskoj izražena sezonalnost tog voća, u destileriji Duh u boci ručno gulimo koricu naranče.

Prije svake sezone kupujemo isključivo nešpricane, ekološki uzgojene naranče čiju koricu maceriramo u alkoholu kako bismo izvukli najvrijednija, najmirisnija eterična ulja. Takav macerat tj. eterična ulja tijekom lagane destilacije postaju sastavni dio našeg Old Pilot’s Gina.